Pořadí dravých ptáků

Pořadí dravých ptáků je ... Jaký je řád dravých ptáků?

Téměř všechny dravé druhy se živí výhradně jinými zvířaty. Očleňují se na kořist a pronásledují je ve vzduchu nebo na zemi, mezi větvemi stromů nebo dokonce ve vodě, dokud nejsou konečně zabaveni a zabiti; někdy jsou spokojeni s mrtvoly, která najdou; Slovem, jsou v tomto ohledu docela podobné s dravými savci. Dravým ptákům jsou ptáci různých velikostí: velké, střední, malé. Ale bez ohledu na to, jak velký je rozdíl mezi nimi v tomto ohledu, obecná povaha je všude bez výjimky všudypřítomná a dravci v denní době se těžko mísí s jinými ptáky.
Obecně je velmi snadné tyto ptáky charakterizovat. Tělo je silné, stlačené bočně, s širokým hrudníkem; končetiny jsou silné a vytvářejí dojem nadměrné síly, přestože se někdy zdají být nepřiměřeně dlouhé. Jejich hlava je velká, krásně zaoblená, jen ve výjimečných případech podlouhlá; krk je obvykle krátký a vždy silný, i když dosahuje mimořádné délky; kmen je krátký a široký, zejména v hrudní oblasti. Jejich zobák je krátký, horní polovina má zakřivenou záda, háčkovanou špičku a je zakrytá na základně voskem; ale horní polovina je ještě širší než její spodní, kterou spojí. Často je ostrost okrajů dále zesílena přítomností zubu na konci horní čelisti.Nohy jsou krátké, silné a dlouhé; Prsty (tři vpředu, jedna vzadu) mají vyvinuté drápy, díky nimž jsou ptáci přizpůsobeni k lovu kořisti. Claws více či méně silně ohnuté a špičaté, zřídka lehce klenuté a nudné; horní strana je zaoblená, dno je většinou vyhozeno, takže představuje dva ostré hrany. Slouží tak jako pohodlné uchopení těla a zároveň jako strašná zbraň.
Plumage je významná odrůda podle rodin a rodu. Obecně platí, že peří jsou velké a vzácné, s výjimkou sokola. Pooh se vyskytuje u supů a dalších dravců nebo po celém povrchu těla, nebo se soustřeďuje především na krku a na holých pásech mezi místy pokrytými peřím; někdy dokonce chlupy na některých místech nahrazují krycí peří.
Stává se, že některé místa na hlavě, zvláště často - uzdě a kroužek kolem očí, nejsou pokryty peřím. Hřbetní perforovaný pás je rozdělen na dvě mezi lopatky a pak se zužuje na přední část; Oba postranní větve hrudní perforované pásky se značně rozcházejí, někdy jsou ve své přední části velmi rozšířené a z větší části dávají jasnou vnější větvi u kloubního hrudního kloubu. Klapky a ocasní peří mají vždy značnou velikost; jejich počet je konstantní: 10 velkých létajících peří, většinou 13-16 malých setrvačníků a téměř vždy 12 párových identických kormidelníků.
V barvení opeření převažují tmavé barvy; ale není zbaven krásné kombinace, stejně jako kresby, které uspokojují naše estetické pojetí.
Někteří zástupci masožravců mohou být dokonce považováni za velmi krásně malované. Nahé kůže na hlavě, hřebeny a vousy pod zobákem, které se také setkávají, uzdu, vosk, zobák, nohy a oči jsou někdy velmi pestře vymalovány.
Z smyslových orgánů musí člověk nejprve ukázat na oči. Všechny jsou velké, mají dokonalou vnitřní pohyblivost a umožňují zřetelné vidění z různých vzdáleností, protože jsou snadno přizpůsobeny. Střídavým přiblížením a odstraněním ruky z očí slezů snadno zjistíte, jak se velikost žáka liší. Slyšení starých dravců je také velmi rozvinuté; Naopak, smysl pro pach, ve srovnání s pohledem a sluchem, lze považovat za slabý, ačkoli opak je často uplatňován s ohledem na supy. V každém případě je smysl pro dotek rozvinutější než smysl a vkus; druhá zjevně stojí na příliš vysokém stupni vývoje, ačkoli je třeba poznamenat, že dravci v denní době si mohou vybrat mezi jedním nebo druhým jídlem.
Mentální omezení je pozorováno pouze u několika dravců denně; většina z nich je nepochybně vysoce uznávaná. Opravdu mají největší část přiřazených duchovních vlastností: odvaha a sebedůvěra, chamtivost, krutost, mazanost a dokonce i vztek jsou jejich charakteristické vlastnosti. Akt, který předem promyslel své záměry, vypracoval plán a provedl. Jsou nezištně oddaní svým rodinným příslušníkům, odvážně zaútočí na nepřátele a oponenty a jsou pevně spojeni s přáteli.
Jeden, společný pro mnoho ptáků, postrádá kvalitní denní dravce: nemá příjemný hlas. Mnoho z nich může publikovat pouze jeden, dva nebo tři jednoduché, někdy nepříjemné zvuky. Nicméně to není obecná vada; někteří ptáci dělají zvuky, které i hudebně vyvinuté ucho může považovat za příjemné.
Denní dravci žijí po celé zemi, ve všech zeměpisných šířkách a délkách.Patří většinou k ptákům stromů, a proto převážně obývají lesy, ale nevyhýbají se ani horám bez stromů, ani holým stepím a pouštům. Vyskytuje se na malých ostrovech oceánu a na nejvyšších vrcholcích hor; Na ledových polích Grónska a Spitsbergenu a v pouštních pláních spálených sluncem; v houštině panenského lesa a na střechách kostelů velkých měst. Plocha distribuce jednotlivých druhů je velmi velká. Některé druhy však mají stěží určitou distribuční oblast a pobouří téměř po celé zemi.
Mnoho denních dravců s nástupem zimy, kdy jejich lov je méně výhodný, migrují do jižních zemí po menších ptácích. Ale druhy obývající extrémní sever, jen létat z místa na místo. Během takových letů se ptáci někdy spojují v hejnech, které nemohou být pozorovány jindy, neboť mezi veřejnými zvířaty se může počítat jen menšina dravých ptáků. Tato stáda již na jaře se rozdělí do malých hejn a pak do párů. Páry se vracejí do své vlasti v poměrně jisté době a při nejbližší příležitosti pokračují k uzavření kuřat.
Všichni jednodenní dravci chovají své kuřata v prvních jarních měsících a pouze jednou za rok, pokud jim nic nebrání. Hnízda se ve většině případů nachází na stromech, často na skalách, na střechách starých budov, v dírách jejich stěn nebo na nepřístupných výšinách; méně často v dutinách stromů a nejčastěji položí vejce přímo na zem, na lůžku z keře. Hnízda umístěná na stromech nebo skalách je vždy velká a široká, ale plochá as mělkým zářezem; většinou slouží několik let v řadě, a proto se postupně výrazně zvyšují od ročních změn.Oba pohlaví se podílejí na stavbě hnízda; alespoň muž pomáhá ženě. Velké druhy nedokáží snadno extrahovat materiály nezbytné pro konstrukci, a to silné a husté tyčinky. Eagles je dostává, jak říká Chudi o zlatém orlí, přímo ze stromů; neboť, křídla skládané, svržen ze značné výšky uchopte za běhu nohou plánovaných ulomit větev a její výsledný tlak síly. Pak přinesou do hnízda větve a větve, které tak těžce uchopily. Tito denní dravci, kteří hnízdí v dutinách a nory, položí vejce přímo na hnilobu v dutině nebo na zemi a na holých kamenech. Pravděpodobně nebude chyba říct, že jen malá část druhů staví hnízda sami. Most, například, není příliš velký sokol, raději používat hnízda jiných ptáků, zejména vran, ostatní kořisti, snad jako hnízd volavek, čápů černých a tak dále .. Někdy, jak je uvedeno výše, jsou v dutinách stromů, obvykle vybudovat hnízdí pouze v případě nouze.
Páření předcházejí různé hry, které jsou zcela v souladu s povahou těchto hrdých ptáků. Výrazem lásky ve většině je krásná cvičení v létání, která se často liší od běžného letu, stoupá ve vysoké nadmořské výšce; originální, ostré nebo extrémně něžné zvuky vyjadřují vzrušení u některých druhů. Žárlivost hraje samozřejmě velkou roli v této rodině panovníků, útočí žádný cizinec a možná vyhnat ho ze svých majetků, ať už je to i cizí ptáci patřící do jiného druhu. Tyto bitvy jsou příležitostí pro krásné pohyby, rychlý útok, odhodlaný reflex, odvážný pronásledování jednoho ptáka druhým a stejnou trvalou obranu.Když se podrážděný soupeři chystají, oni nejsou nižší než oba: oni se škrábají navzájem a už nejsou schopni používat jejich křídla, rotující ve vzduchu, spadnout dohromady na zemi. Zde je bitva na okamžik přerušena; ale jakmile se zvednou do vzduchu, bitva se obnoví znovu se stejnou hořkostí. Po dlouhém boji slabší nepřítel ustoupí a po něm vyhrál vítězství.
Kulatá vejce mají několik hrubých skořápků zcela z bílé, šedavé a nažloutlé barvy nebo tečkované tmavšími místy a tečky na světlém pozadí. Jejich počet se pohybuje od jednoho do sedmi. Většina druhů inkubuje jednu ženu, ale někdy ji někdy nahradí. Nasizhivanie trvá dva až šest týdnů, po kterém se mláďata vylíhnou v absolutně bezmocném stavu: malý, kulatý, pokrytý tlustou bělavě šedou dolní částí s velkou hlavou a otevřenými očima. Rychle rostou a brzy zakryjí, přinejmenším na horní straně, s hustým peřím. Rodiče se o ně starají stejně dobře jako s vejci, nikdy je neopouštějí a obětují svůj život, pokud nemohou odrazit útok. Velmi málo denních dravců vykazuje zbabělost za podobných okolností; obrovská většina objeví naopak odvahu hodnou respektu. Někteří nosí své kuřata na jiné, bezpečnější místo, pokud jsou v nebezpečí. Stejné odhodlání, jako při útoku nepřátel, zjistí tím, že extrahuje hnízda správné jídlo. Přinášejí bohatou kořist a ohrožují ji přímo z hnízda z výšky. Nejprve nakrájejte kuřata s poloplodným jídlem, opláchněte je z břicha a poté jim roztrhané části zvířat.Ale u některých druhů může pouze kočka připravovat jídlo pro kuřata; Muž neví, jak odtrhnout kořist a při absenci ženské mláďat hladoví i v množství jídla. Mladí predátoři létali z hnízda, rodiče nadále vedou po dlouhou dobu, krmili, učili a chránili.
Potrava jednodenních dravců se skládá z obratlovců všech tříd, různých druhů hmyzu, ptačích vajec, červů, slimáků, mrkve, lidských výkalů a ve výjimečných případech také z ovoce. Oni získávají živobytí, pak chytnou živá zvířata, pak odrazí jinou kořist od ostatních členů téže skupiny, pak prostě zvednou mršinu nalezenou náhodou. Paws slouží k rybolovu; Při jejich zobáku rozřezávají jídlo na kusy, nebo ho roztrhají. Hmyz je zachycen přímo zobákem. Trávení se provádí velmi rychle. U ptáků, kteří mají husí roli, jsou potraviny navlhčeny slinami a částečně rozloženy; zbytek je doplněn rychle působící žaludeční šťávou. Kosti, šlachy a vazy oběti se změní na kašičku, peří a vlasy jsou rozdrceny v křečích a čas od času se otřásají v podobě takzvaných gadgetů. Jejich podestýlka je kapalná kaše, podobná zředěnému vápnu, a je vytlačována směrem ven proudem. Všichni denní dravci mohou jíst hodně najednou, ale mohou i po dlouhou dobu zemřít.
Činnosti starých dravců je třeba zvážit z jiné a nejdůležitější strany: jejich dravé sklony mohou být zaměřeny na škodlivé nebo užitečné zvíře, a proto mohou být užitečné nebo škodlivé. Ve své úplnosti by tato skupina měla být považována za velmi užitečnou.
Kromě lidí mají i draví dravci nemnoho nepřátel.Síla a obratnost jim slouží jako spolehlivá obrana proti silnějším oponentům. Nicméně, oni trpí mnoha různými parazity, vnějších i vnitřních, a učinil oběť nenávisti, která právem zaslouží alespoň mnohé z těchto ptáků; obecně však žijí klidný a svobodný, krásný život, dokud se nedostanou do kolize s člověkem. Ten druhý je jejich nejnebezpečnějším nepřítelem.

Život zvířat. - M .: Státní vydavatelství geografické literatury. A. Brem. 1958.