ŽEriavní rodina

Rodina jeřábů je ... Co je to rod Crane?

Považujeme jeřáby za nejušlechtilejší zástupce jeřábového řádu. Označení jsou následující. Poměrně dlouhý, téměř válcový, ale silný a nevymačkaný ze strany. Dlouhý, tenký krk, malá hlava krásného tvaru. Zobák je poměrně silný, rovný, poněkud stlačený bočně a špičatě, s tupým zádům, dlouhým rovném k hlavě nebo lehce nad ním, měkký v hlavní části a pevný na konci. Velmi dlouhé, silné nohy, vytesané daleko nad metatarsem, se čtyřmi prsty; krátký, malý posteriorní prst se kloubuje tak vysoko, že se mu létajícím ptákem nedotýká země; vnější a střední přední prsty jsou spojeny tlustou membránou, která dosahuje až po jejich první kloub; krátké drápy, ploché ohnuté s tupými okraji. Velké, dlouhé křídla, ve kterých je třetí mouchové pero nejdelší, jsou velmi široké. Poměrně krátký nebo zaoblený ocas se skládá z 12 peří. Bohaté, pevné a pevné peří, které často opouští holé skvrny na hlavě a krku, se někdy změní na krásné peří: v některých formách jsou na přední straně krku prodlouženy peří, v jiných úplně zmizejí. Obě pohlaví se výrazně liší barvou, ale liší se velikostí; po prvním moultu dostávají mláďata peří starých ptáků, ale mnohem později získávají okrasné peří v plném složení.
Každá část světa je obývána speciálními druhy jeřábů, z nichž největší počet je v Asii. Tam jsou velké bažiny a močály, nejlépe tak, že hranice na ošetřených polích; Jeřáby se stejným úspěchem najdou své jídlo v polích, stejně jako v bažině. Měří, ale s půvabnou krásou, občas se baví skoky, které se podobají tancem, ale zachovávají určitou důstojnost ve svých pohybech; jdou hluboko do vody, mohou plavat, snadno, krásně a většinou létají vysoký, přímý krk a nohy, často se vznášejí a popisují velké kruhy. Jejich hlas je hlasný, piercing. Jsou inteligentní a inteligentní. Jeřáby jsou aktivní od ranního rána až do pozdních nočních hodin, ale jen několik ranních hodin je věnováno hledání jídlo a zbytek času je věnován jejich společenskému životu. Jejich vzdálený let do tropických zemí, dělají téměř bez přerušení den a noc, a proto v úžasně krátké době.
Všechny jeřáby jedí hmyz a červy, malé ryby a obojživelníky, někdy hnízdí hnízda ptáků, ale zjevně je živočišná výživa slouží pouze jako pochoutka. Jejich jídlo se skládá hlavně z různých semen, obzvláště zrn obilí, navíc z ledviny, špičky listů, kořenů a hlíz. Tam, kde je mnoho jeřábů, je možné je napadnout na polích.
Hnízdo je uspořádáno v nížinných nebo bažinatých oblastech; Pokládání se skládá ze dvou vajíček, které jsou na zelenavém pozadí dotovány hnědými skvrnami. Oba rodiče střídavě inkubovali a nejprve krmili kuřaty, které pravděpodobně strávily v hnízdě první dny života a teprve pak je rodiče vyvedou.
Jeřáby mají málo nepřátel. Na místě zimování někteří narazí na krokodýly, které znám ze zkušeností; Ostatní zvířata, která by jim byla nebezpečná, nemůžu jmenovat.Na některých místech člověk pronásleduje jeřáby na maso nebo hnízdí, aby je zvedl. Jsou snadno zvyknout na zajetí, přijít se svým pánem do blízkého přátelství a potěšit svou milost pohybu, charakteru a přitažlivosti úžasné mysli. V Japonsku a Číně je jeden z místních jeřábů považován za posvátný nebo přinejmenším respektovaný pták.
Šedý jeřáb (Grus grus). Feferová jaseňově šedá barva; Hrdlo a přední část koruny jsou černé, krk bělavý po stranách; Letové peří jsou černé. Oči jsou hnědo-červené, zobák na základně načervenalý, černě zelený na konci, nohy černé. Délka je 140 cm, rozpětí křídel 240 délce křídla 65 a zadní 21 cm
Crane žije v Old World Wide pásu mezi Baser tundře severní a střední Evropy a na východní hranici průměru Sibiře do Skandinávie včetně .; odtud letí do Siamu a Indie přes Čínu nebo do střední a západní Afriky. V Německu hnízdí pouze na východ od Labe.
Náš šedý jeřáb se objevuje v Súdánu v balíčcích v říjnu a nachází se zde na velkých písečných březích řek, které se zvedají nad hladinou vody. Současně a ve stejném množství se setkává v Indii, kde se usadí v podobných lokalitách. Začátkem října a koncem března je možné pozorovat let jeřábů velkými společnostmi; plují vysoko do vzduchu, držet přísně klínový formaci, a jen občas krouží nebo rozptýlené v neuspořádané stáda. Je možné, že padnou na zem, ale nikdy se nezastaví dlouho. Jeřáby se koná každý rok určitý trend, a především známé pták migrační cesty a odchýlit se od nich pouze z důvodu mimořádných jevů.Před podzimním letem se shromažďují jako čápi, na některých místech, kde někdy hlasitě křičou a pak letí bez odpočinku ve dne iv noci, dokud se nedostanou na zimní místo. Když sem dorazí, letí dolů a najdou ostrov vhodný pro své potřeby, který není obsazen jiným hejnem. Po celou dobu svého pobytu v cizí zemi udržují velká stáda a vezmou své druhy související s životním prostředím.
Společně odjíždějí ráno do polí, aby se dostali na jídlo, a společně se vrátí před polednem. Den a noc tráví na ostrovech, hraje různé hry a neustále čistí a ukládá peří; Ztracení, které nyní přichází, způsobuje potřebu takových obav. V hejnech se vydali na cestu zpět a dorazili domů; zde jsou rozděleny do menších skupin a do dvojic, které jsou usazeny podle míst vhodných pro zařízení hnízd, zcela odlišných od míst zimování.
V Indie nebo v Súdánu je jeřáb pobřežní pták, na severu Evropy nebo v Asii se stává bažinatým ptákem. Zde se jeřáb usadí na velkých bažinách a bažinách a vybírá místa, která rostou s nízkými rákosy a ostřicemi a v každém případě dávají široký obzor. Tato místa mu slouží k odvozu kuřat a odtud létá na pole, kde vyrábí jídlo v létě. Jeřáb se vyhýbá bažinám, bažinám a bažinám přerostlým vysokými rákosy nebo keřmi, ale rozlehlost otevřených bažin, na kterých se usazuje, ztěžuje přístup k osobě a poskytuje dostatečnou bezpečnost.
Všechny pohyby jeřábu jsou krásné, projevy jeho vysoce rozvinutých schopností přitahují naši pozornost k němu. Velký, dobře postavený, mobilní, inteligentní a inteligentní pták si dokonale uvědomuje své vynikající schopnosti a vyjadřuje je různými způsoby.Crane jde jemné, elegantní a promyšlené kroky, obvykle klidné a vědomé o svou důstojnost, a to pouze v případě nouze ve spěchu a běh. Poté, co jeden, dva skoky snadno zvednout do vzduchu, několik hrubých obrysech silných křídel dosáhne požadované výšky a letí těsně natáhl krk a nohy, plynule a pomalu, ale rychle a rozhodně se snaží cílit. Jeho mysl je skutečně hodná překvapení. Ví, jak pozoruhodně rychle diskutovat a zhodnotit okolnosti a přizpůsobit je s nimi. Není plachý, ale velmi opatrný, a proto je velmi obtížné ho překonat. Jeřáby neustále přemýšlejí o své bezpečnosti; Stádo vystavuje stráže, na nichž je věnována pozornost, aby je chránili; jakmile narazí, balíček pošle skautů, než se vrátí na místo, kde se vyděsilo.
S opravdovým potěšením jsem pozoroval v Africe as jemně pracovat jeřáby, co se seznámil s mazaný člověk. První pošlou zvěda, pak málo, že jsou pečlivě hledají pozor a poslouchat, jestli tam bylo něco podezřelého, a to pouze po pečlivém vyšetření uklidnit a vrátit se informovat celou smečku. Ale oni se setkali i částečně důvěryhodný a kdo dal asistenty, znovu poslán do prozkoumat, a teprve pak se konečně celá hejna je následující.
Gray jeřáb jíst chléb a plodin, uřízne konečky trav a polních rostlin, miluje hrášek, zvedne nějaké ovoce, chytí červy a hmyz, zejména brouky, kobylky, cvrčky a vážky, a některé při polykání žáby a další obojživelníci. Přezimování v Súdánu jeřábů hejnu letět těsně před východem slunce v prérijních oblastech osetých dhurra, naplněné zrna žaludku a jícnu až do krku a vrátil se k řece; po pitné vodě si po celý den tráví své jídlo.Při nejmenším výpočtu jeřáby, které zimují na bílé a modré nilé, vyhubí asi 100 tisíc hektolitrů chleba. Ale taková ztráta zde je naprosto necitlivá a nikdo nepopírá potravu ptáků; další věc, v hustě osídlené Indii, kde má zralé obilí vysokou cenu: to je právem považován zimování jeřáby škodlivé ptáky a šikmý pohled na ně, aby všemi prostředky prosazovat a řídit je.
Příchodu doma, každý pár se usadí na rašeliniště, v němž se na displeji předpokládá mláďata, a v určitých mezích netrpí druhý pár, ačkoli welcome fly podél každého balení hlasitý křik. Když se močály stanou zelenými a keříky se vyskytují na listí, jsou jeřáby převzaty pro stavbu hnízda. Na ostrově ostřice keře, křoviny a pokáceny všechny své místo, tyčící se nad zemí, dělají suchou větvičku a vrstvené je bez větší námahy, více či méně suchá sláma a rákos listy, sítina a trávy. V poněkud hlubším středu této konstrukce samice tvoří dvě velké, podlouhlé vejce o délce asi 94 mm a tloušťce 61 mm; vejce mají hustou, hrubozrnnou skořápku, téměř bez lesku; jeho základní barva je šedo-zelené, pak nahnědlý, pak světle zelená, a na tomto pozadí je vybarvený však velmi těkavé a šedé červené a šedé drobné skvrny, skvrnité a pomlčky ve velkých červeno-hnědé a tmavě hnědé skvrny. Oba rodiče se střídají a společně chrání hnízdo před útoky nepřátel. Jeřáby nikdy nezradí pozice svých hnízd a naopak vykazují úžasnou schopnost skrýt se během hnízdní doby z očí pozorovatele.
„Tento velký pták, snadno upoutá pozornost - říká Nauman - umožňuje pozorovateli podezření, že někde v bažině, musí být její hnízdo, ale vždycky podaří skrýt místo to, že neustále přichází do hnízda pěšky sklonil se pod pokrývkou vysokých rostlin a keřů.Kdyby zaslyshit hluk, jak sedí na hnízdě, jde také ukradl mouchy od hnízda v otevřených močálů a viditelná pouze. Proto je těžké najít hnízdo jeřábu. Je velmi obtížné a jít za ním, vzhledem k situaci v bažinách, jestli se mi podařilo najít díky náhoda „Ve stejné době, Crane se uchýlí k jiným způsobem skrýt ..“ Jeden den - říká Gomeyer - jsem ležel, stejně skrývá se poblíž bažiny, kde žila dvojice jeřábů. Díval jsem se na ladné pohyby chytrých ptáků, když žena, ne já si všiml, a házení plaché ptáky a ženy začaly WC svátostí. Vzala nečistoty zobák a začal namazat záda a křídla houští, takže tyto kusy ztratily svou krásnou popel-šedá barva, a získala zemitý šedo-hnědý odstín. Ve prospěch vědy, zabil jsem krásný pták, a zjistil, že peří z horní poloviny těla namočeným s barvicím materiálem, takže jsem nemohl odstranit to ani pečlivé praní; je tak pevně spojena s peřím, snad díky působení slin. Toto okamžitě vysvětlovalo důvod pro zvláštní barvení jeřábu v období hnízdění. Teprve v tomto okamžiku je tato barva, protože od té doby si peří, které nahradí klesání, si zachovaly svou přirozenou barvu. Proto je jasné, proč nemůžeme vidět tak rezavý nádech ve všech severských jeřábů, procházející přes Německo, museli změnit jemné vroubkování „Tato pozorování Gomeyera byla zcela potvrzena chemický výzkum Meves
Navzdory silných nohách, kuřata jsou dobře běhat a dokonale schopna .. skrýt se v husté postýlce nebo rákosu. Rodiče se snaží neposkytovat přítomnost mláďat a zapojit se do nich pouze tehdy, když si budou jisti, že je nikdo nevidí.Při podezření na nebezpečí často dovážejí kuřata velmi daleko, například na polích, aby je ukryli v bochách.
Staré jeřáby jistě mohou být zabity pouze z předem uspořádané zálohy, která by nevzbudila jejich podezření. Pouze náhoda a samozřejmě zvláštní okolnosti, jako je extrémní hlad, mohou ptáky zapomenout na jejich obvyklou opatrnost. V dávných dobách bylo jejich maso ceněno vyšší a sloužilo jako pečeně na velkých svátcích u stolu bohatých lovců. Maso mladých lidí má však dobrý vkus; Staré jeřáby mohou být volány nepoživatelné. V Asii loví všechny místní druhy s sokony a jiné způsoby jejich peří.
V Asii žije nádherný sibiřský jeřáb, bílý jeřáb, nebo (Grits leucogeranus) 9 více instancí, z nichž bylo usmrceno a v Evropě. S výjimkou černých řídících peří a holé krve červené hlavy je zcela bílá. Oči světle žluté, zobák světle červený, nohy karmínově červené. Délka dosahuje 120 cm, rozpětí křídel je dvakrát větší.
Jeřáb Bělošíjí (Grus vipio), což vede k Trans-Baikal kraji, rovněž zařadila mezi evropské ptáky, jak se setkal v jižních ruských stepí. To se liší od šedého jeřábu ve velkých rozměrech holého pole na hlavě a zaobleného ocasu. Peří z jeho téměř stejnoměrné hnědožluté šedé barvy, s výjimkou peří ocasu a mahovye, které mají tmavou barvu. Oči jsou oranžově červené, zobák na základně je na konci zeleně a hnědo-černě, nohy jsou světle růžově červené. Délka je 136 cm, 5037 21 rozpětí křídel 240 délce křídla 66, délka ocasu 23 cm


1 -. Lesklá (Anthropoides virgo) 2 - jeřáb (Balearica pavonina)
ladný demoiselle (Anthropoides Virgo) hnízdí v středoasijských stepí, to letí v jižní Indii, střední a jižní Africe a většina z obou předchozích typů návštěv do Evropy.To se liší od svých bratranců krátké zaoblené zobák, pernaté hlavy se dvěma svazky dlouhých per za prodloužených peří na spodní části krku a tím, že horní křídlo houští jsou peří jen velmi protáhlé a mnohem větší než ostatní, ale ne čechral a zkroucené, jako šedý jeřáb. Peří, které se vyznačují jemností, světle olově šedou barvou; přední straně krku a zdobil její peří, které padaly na hrudi, tmavě černé chomáčky peří na hlavě čistě bílé barvě. Letové peří jsou šedo-černé. Oči jsou karmínově červené, zobák je na základně špinavě zelený, nadržený, na konci bledě červený; nohy jsou černé. Mladí ptáci nemají na hlavě a krku peří. Délka je 85 cm, rozpětí křídel 166 délce křídla 45 a zadní 16 cm.

živočichů. - M .: Státní vydavatelství geografické literatury. A. Brem. 1958.