Family avdotkovye

Rodina avdotkovye - to je ... Co je to rodina avdotkovye?

kámen curlew (Burhinus oedicnemus), jinak, starček, má délku 45 cm, rozpětí křídel dosáhne 80, je délka křídla je 25, a ocas 13 cm. Peří celého horního těla má stejnou barvu jako v kosatce; peří zrezivělé, s černě hnědými proužky uprostřed; čelo, místo v blízkosti očí, pruhy nad očima a pod nimi - bílé. Během horní části křídla prochází bílý proužek. Spodní část těla je nažloutlá-bílá, letové peří jsou černé, ocasní peří jsou také černé, pouze jejich okraje a špičky jsou bílé. Oči jsou zlatožluté, zobák je žlutý s černým hrotem; slámově žluté nohy; víčka také žlutá. U mladých ptáků převládající barva je rezavá.
avdotok vlast je považováno za země jižní Evropy, severní Afriky a střední Asie, kde jsou skutečné poušti, nebo alespoň step prostor. Všechny země podél Středozemního moře, Sýrie, Persie, Arábie, Indie a další poskytují útočiště pro množství těchto ptáků. V Maďarsku, Rakousku a Německu také není nedostatek; které se nacházejí i v Nizozemí, Velké Británii, Dánsku a jižním Švédsku, kde jsou, alespoň v Německu, je třeba považovat za stále se vyskytující ptáky, protože jsou rok od roku se nacházejí na stejných místech. Pozdní podzimní listí kamenný curlew Northland, letí na jih Evropy, nebo v jiných oblastech, odpovídající šířky a na jaře vrátí.Žijící kolem středomořského moře avdotki už nechodí, ale stejně jako sedavé nebo nomádské ptáci, každoročně cestují ve stejné oblasti. Místa tohoto ptáka jsou velmi různorodé, i když mají vždy pouštní charakter. Arabové mě ujistil, že oni jsou dobře známy pták, který oni nazývají „Caravan“, a to nejen přes den sedí na mešitách, továren a dalších budov, plochých střech, které jsou jen zřídka nebo nikdy nenavštívil lidmi, ale i tam hnízdo. Podle toho, co jsem si sám uvědomil, nemám žádný důvod pochybovat o spravedlnosti těchto příběhů. Pouze v jednom ohledu náš farmář za všech okolností zůstává věrný sama sobě: její bydliště by mělo být buď s dalekosáhlým horizontem nebo s bezpečným přístavem.


Avdotka (Bufhinus oedicnemus)
Avdotka je velkým milencem osamělosti; ona se nestará o svůj vlastní druh a není příliš schopna se spolu s dalšími tvory; přesto pozorně studuje sousedy a podle nich bude koordinovat další chování. Avdotka nikomu nevěří; jakékoliv jiné zvíře se jí zdá, pokud není podezřelé, pak hodné pozorování. Tak se vždy podívá na to, co se děje, a jen zřídka dělá chyby. V den je obtížné vidět, s výjimkou náhody, protože mnohem dříve poznala, že se k ní blíží, než on je ona. Je-li kámen curlew je na obrovském, rovný povrch a pevně přitlačí k zemi, a pak, díky monochromatickém opeření s vozovkou, se stává zcela neviditelné. Je-li v blízkosti krytí houština, pak se k ní dostane, ale neskrývá se, ale rychle prochází křoví a opět opouští stranu k otevřenému poli.Ve stepi nebo poušť je nejprve přitlačí k zemi, ale pokud je přesvědčen, že nepřítel se blíží, a okamžitě stoupá, bez pomoci křídel, běží dopředu čas od času ohlédl, běžel tak rychle, že je před lovci na střelou na dálku. Jezdec se také zřídka nechává oklamat, protože dobře rozumí tomu, jak nebezpečný je pro ni.
Gait kámen curlew, zatímco ona je v žádném spěchu, a trusyaschaya neohrabané, ale může proměnit v rychlém běhu; jeho let je jemný a měkký, dokonce i obratný, ale jen ve vzácných případech, prodloužený. Za soumraku se stává živou a neklidnou pobíhají a letí dopředu a dozadu, vykřikl, to je jednoduché, stačí hrát, se tyčí do značné výšky, a ukazuje, co umění je v létání, co to nemohl ani tušit. Rychlé kroky, jako stín klouže na zemi, objevit se na okamžik v měsíčním světle, znovu putování, neviditelné, jako duch, na tmavých místech. Hlas zvuku řidiče zní hlasitě v tiché noci, zejména během letu, když pták létá vysoko nad zemí.
kámen curlew krmení na červy, hmyz ve všech fázích jejich vývoje, a jiných měkkých tělem hlemýžďů, žab, ještěrek a myší; Vejce a kuřata jiných ptáků se také pravděpodobně nedotknou svých útoků. Polní myši, podle Naumanna, čekají jako kočka a velmi obratně je chytají na útěku; zachytil především zasadit těžkou ránu zobákem, pak uchopí druhý těsta jsou již na zemi tak dlouho, jak to rozbil všechny kosti, a nakonec se rozdrtí doslova pohltí. Ona také zabije hmyz a pak polknul.Pro usnadnění trávení polyká velké zrny písku.
V pozdním dubnu, můžete vidět hnízdo, malý důlek do písku a v ní, aniž by vrhu 3-4 vajec, o velikosti kuřete. Žena inkubuje vejce po dobu 16 dní, muž ji zároveň opatrně chrání *.
* Spojka káčátka se zpravidla skládá pouze ze dvou vajec, jsou zde praskliny jedné nebo tří vajec, ale velmi vzácně. Čtyři vejce jsou položeny dvěma samicemi. To je dáno zvláštními studiemi biologie reprodukce avdotoku.
Jakmile jsou kuřata úplně suchá, okamžitě začnou po rodičích a už se nevrátí do hnízda. Zpočátku oba rodiče dávají své kuřata připravenou kořist, ale po chvíli je zvyknou na nezávislý lov. Nestřálí se při nejmenším nebezpečí okamžitě drží na zemi, kde jim každá nerovnost slouží jako obrana. Draví rodiče se ho snaží nějak rozptýlit; ale pro zkušeného lovce rozdávají své útočiště tím, že se kolem tohoto místa rozplývají.
Staré auto je velmi těžké oklamat tolik, že se k ní plíží po krátké vzdálenosti. V Indii nebo v Sahare, pro lov, používají gyrfalcon; Ale takový způsob chytání, který by zajistil skutečný úspěch, ještě nikdo neví.

Život zvířat. - M .: Státní vydavatelství geografické literatury. A. Brem. 1958.