Rodina chytání

Rodina chovů je ... Co je to rodina?

Ampelidy patří k velkým formám této rodiny. Jejich velikost kolísá mezi velikostí havrana a kosákem. Tělo je tlusté, krk je krátký, hlava je velká, křídla střední délky, mírně špičaté. Chvost, sestávající z 12 peří, je spíše krátká a nudná na konci. Zobák přicházejí v různých tvarech, ale v dolní části je stlačena plochý hřeben tupou špičkou také plochý a sklonil se k němu a zjistil malý zářez, ve kterém je vložený zub dolní čelisti. Nohy jsou tlusté a krátké, přizpůsobené pouze pro posezení, ve velmi malé míře pro chůzi. Peří je tuhé, není obzvláště dlouhé a dobře se hodí k tělu.
Ampelidy obývají panenské lesy Jižní Ameriky, krmí výhradně šťavnaté plody, obvykle žijí osaměle a jen příležitostně společnostmi, jsou líní a hloupí. Tito divokí a strašidelní ptáci zřídka dělají nějaký zvuk, ale některé druhy se vyznačují úžasnými hlasy, takže se stali dobře známými domorodci.
Uzavírací kapucín (Perissocephalus tricolor). Jeho velký, tlustý zobák by se podobal houpacímu zobáku, kdyby nebyl ještě plochý. Nohy se liší od nohou vrany krátké a husté, plus a relativně dlouhé prsty; poměrně ostré křídla sestoupí na polovinu krátkého ocasu. Základna zobáku, uzdu, čela, koruny, oblasti očí a hrdla bez peří.Barevně hrdzavě hnědý, na zádech trochu olivovězelený. Klapky a ocasní peří jsou tmavě hnědé. Barva horních malých peří je načervenalá. Nejvyšší krycí peří křídla jsou zeleně-hnědé. Přední část hlavy, zobák a nohy jsou černé, oči jsou tmavě hnědé. Délka tohoto ptáka je 42 cm, délka křídla 23 a ocas 10 cm.
S ohledem na obraz života ptáků nejsou k dispozici žádné další podrobnosti. Víme jen, že kapucín obývá osamocené lesy severní Brazílie a Guyany a stoupá maximálně 400 m nad hladinou moře. Zde se můžete setkat s ptáky, kteří sedí ve dvojicích na vysokých stromech. Výkřik, který vydává tento podivný pták v pravidelných intervalech, připomíná, jak se lýtko loučí a je slyšet z dálky. Jeho jídlo je pouze ovoce. Zdá se, že v přírodě ptáka není nic atraktivního, přinejmenším cestující o tom nic neříkají.
Deštník pták (Cephalopterus ornaius) má velký helmy ve tvaru hřebenu peří, který může být zvednut a kolo na všech stranách osrstěná delší srstí kožený nůž na spodní části krku. Peří je téměř všestranně černé, trsy jsou modro-černé, dolní krční perá ohraničují tmavě zelenožluté hranice; letové a řídící peří jsou černé. Všechny menší peří mají na základně bílé kufry. Oči jsou šedé; horní polovina zobáku je černě hnědá, dolní polovina je šedohnědá; nohy jsou matné černé. délka drůbež 51 cm, délka křídla 26, délka ocasu 18 cm. Samice podstatně méně jeho výkyvu není tak velký, hrdlo čepel kratší ocas méně brilantní.
Deštný pták obývá východní svah peruánské Cordillery a stoupá do výšky 1000 m nad mořem.Oblast se rozprostírá od horní části Amazonky k Rio Negro a dále na jih k chilské hranici. Pokud se vydáte proti proudu, můžete to vidět již u ústí Madeiry. Podle Wallase žije na ostrovech, žije většinou v malých skupinách na vrcholcích nejvyšších stromů. Potraviny zastřešujícího ptáka podle Chudího pocházejí z plodů různých stromů, podle Batesa - také z hmyzu, zejména brouků a pavouků. Ovoce tak velké jako švestka polknou celý pták a teprve poté vyplivne kosti, hmyz, předtím, než se spolkne, rozdělí na kusy.


Umbrella bird (Cephalopterus orpatits)
Creek, který publikuje v časných ranních hodinách, nebo těsně před západem slunce, a protože z toho dostal název „cowbird“ hrozný a vypadá jako řve býka. Než křičí, pták rozšiřuje svůj hřeben, vytáhne a pískne na hruď prázdnou zavěšenou čepel, přikývne hlavou a pak jen vyděsí. Když se několik ptáků připojí a začne hněvat ve stejnou dobu, nejdříve si myslíte, že se jedná o stádo krav, a nikoli ptáků. Nevyhovující hnízdo, tkané z větviček, je na vrcholu nejvyšších stromů; pokládka se skládá ze dvou bílých vajec.
Mnoho dalších kapucínů a ptáků je známo. Patří k menším ptákům a největší z nich je velikost holubice. Stříhání husté a jemné. Barva muže a ženy je odlišná. Pozoruhodné kožovité výrůstky v oblasti zobáku, které se podobně jako u krůt prodlužují a zkracují.
Bird-zvonek, nebo holé hrdla bellbird (Procnias nudicollis), ve španělském "harrador" (kovář), sněhově bílé barvy. Nahá uzda a hrdlo mají jasnou barvu měděného odstínu, oči jsou stříbřitě bílé, zobák je černý, nohy jsou barvy masa.Žena je menší než muž. Peří na korunu a její hrdlo je černá, horní straně těla Čižov zelené barvy, spodní - žlutý, pokrytý dlouhými černými skvrnami, a na krku bělavého a nažloutlé pruhy. Mladý muž v prvním roce je jako žena, pak se stává skvrnitý a za třetí rok dostane své skutečné pero. Starší muži, jak ukazují moje pozorování na zajatých ptácích, dostanou za každou moultu zelené pero, které se změní na bílou až v době vyblednutí. Jejich délka 26 cm, rozpětí křídel 50, délka křídla 16 a koncová 7 cm.


Bird-Bell (Procnias nudicollis)
Zvonar (Procnias alba) se liší od formy popsané v tom, že takový čistý bílý muž má na základně zobáku prázdný, černý, svalnatý růst, který je pokryt několikma peřími a může být libovolně roztažen a tažen. V prvním případě se lepí ve formě rohů, ve druhém stejný jako nahromadění na zobáku krůt, závěsné boční zobák.
Uvedené druhy žijí v Jižní Americe. Zvonek zvoní zvonek v Brazílii a často se nachází v místních lesích. Zvukový zvonění žije v Guyane. Způsob života těchto ptáků v hlavních rysech je velmi podobný. Díky pozorování Uhatertona, prince von Wieda a Schomburgka jsme obdrželi podrobné informace o jejich morálce a způsobu života.
„Je to nádherný pták, - říká, že kníže von Kind of holé kolibřík bellbird - a to jak ve své oslňující bílé peří, a vzhledem k hlasitým, jasným a zvučným hlasem, je považován za zvláště velké brazilské pralesy Je běžné, že všude tam, kde jsou rozsáhlé lesy. které, zdá se, dává přednost nejtmavší houští. Nicméně, bare-throated bellbird ne vždy našel ve stejné výši, a zdá se, zvláště zamilovaný do horských lesů.Jeho hlas je podobný jasnému zvuku zvonu, který pták publikuje odděleně v krátkých intervalech, a někdy často, několikrát za sebou. Pak to vypadá jako zvuk vydaný kovářem, když narazí na nákovku kladivkem. Tento zvuk je slyšet kdykoliv během dne velmi často a ve velké vzdálenosti. Obvykle se několik ptáků shromažďuje a střídavě se snaží zpívat navzájem zpěvem. Jeden z nich hlasitě a jasně křičí jedním jednoduchým zvukem, druhý opakuje vyzváněcí tón. Pokud se tak velké množství těchto ptáků setká společně, získá se velmi divný koncert.
Obvykle zvonění vyzvánějící zvonění sedí na nejvyšším suchém větví velkého stromu a odtud křikuje zvučným kovovým hlasem. Tento oslnivý bílý pták je zřetelně viditelný na tmavě modré obloze, ale v této nadmořské výšce jej nedosáhne záběr. Okamžitě letí, jakmile uvidí neznámý předmět. V oblastech, kde se les je nízká, jsou ptáci sedí v husté tmavé listoví, kde zazní ze svého hlasu, ale nemůžete vidět sněhobílé peří lesního houští, „
.“ - řekl Uaterton - obvykle na suché větvi starého stromu, a téměř vždy ve výšce mimo záběr vidíte zvonek. Žádný jiný výkřik nebo zpěv okřídleného lesního obyvatele nemůže udeřit jako hlas zvonečku. Stejně jako velký mnoho členů třídy ptáků způsobí, že uvítá úsvit ranní a večerní zpěv, ale i když se šíří polední žár po celé ticha a umlčet všechny bytosti, stále pláče v lese jejich vtipné zvuky. Zpočátku je zazvonění, pak přichází minutová pauza, pak opět zazní úder zvonku a pauza a tak dále po třetí.Po těchto 6 nebo 8 minutách mlčí a pak znovu začíná. Acteon přerušili jeho nejteplejší lov, Orpheus sám by přestala zpívat, poslouchat tohoto ptáka: tak sladký a okouzlující zvuk jejího hlasu, „
bobule a plody tvoří zřejmě normální stravě těchto ptáků Prinz von pohled vůbec .. nenašel hmyzu v žaludcích poražených svými společníky vyzvánění, kterou prozkoumání. Schomburgk, naopak tvrdí, že pozorované v žaludku vyzvánění ostatků brouků. červené bobule a ovoce, jako jsou třešně, někdy i druh malých fazolí jedli ptáky, které vyšetřovaly prince von Pohled.
„Není známo - Uaterton říká - jaká část prsty Guyana spřádat svá hnízda“ Shomburgk potvrzuje tuto zprávu, „Indi, - .. Říká - Neznám žádného hnízda umístění nebo doba inkubace těchto ptáků, nicméně, argumentovat, že zvon dvojníci poklop vejce nejsou ve francouzské Guyaně a objeví se v zemi teprve po odchodu mláďat. „Prinz von pohled taky nemohl najít hnízdo vyzvánění a získat informace o tom z brazilského myslivce, ale myslí si, že se nachází mezi větvemi listnatých stromů, a neohrabaně Svito *.
* Tito ptáci hnízdí většinou v horských deštných pralesů, až po vnoření se v civilním lesích. Nasizhivayut spojka a postarat se o kuřata pouze ženy. Při položení 1 vejce.

Guianan kohout-of-the-rock (rupicola rupicola). Peří muže je jasně oranžově červené. Peří tmavého hřebenu tmavě purpurově červené barvy. Velká pera krycí křídla, letky a ocasní pera, hnědé základní barvy, které na konci třásněmi bělavé pruhy. Všechno mahovye a ocasní peří, navíc na základně jsou pokryty velkými skvrnami.Ženy a mláďata jsou monochromaticky hnědé; spodní kryt peří oranžovo-červené křídla a ocasní pera nadhvostya jasně oranžově hnědé hřeben je menší než u mužů. Oči oranžově-červené, zobák bledě žluté nadržené barvy, nohy nažloutlé. Délka muže je 31 cm, délka křídla je 18 a ocas je 10 cm. Žena je mnohem menší.
Místo narození skalních mužů jsou horské oblasti Guyany a nejsevernější části Brazílie. Obývá se horskými lesy a plošinami. Na rovinách se nikdy nesetkávají. Obzvláště ochotní usadit skalní kokršle u vodopádů a čím kamennější koryto řeky, tím více se jim to líbí. V červnu a červenci sestupují ze skalnatých vrcholů. V této době jsou lesní stromy zralé pro ovoce, které netrpělivě jedí.


Guianan cock-of-the-rock (rupicola rupicola)
Mnoho cestovatelů hlásit informace o způsobu života těchto podivných ptáků. A. von Humboldt je pozoroval na břehu Orinoco. Bratři Schomburgk z nich byl v britské Guyaně na velkých skalních Kanukskih horami a pískovcové skály v žilách, kde se často setkávají a žijí ve skupinách, ale příznivě se vyhnout úzké styky s jinými ptáky, „Poté, co vystoupil zpět do strmého kopce, -. Říká Shomburgk - což bylo téměř neprůjezdné kvůli obrovské žulové skály pokryté mechem a kapradím, jsme dospěli k malé, téměř zcela rovné ploše půdy bez trávy a keřů. na znamení jednoho z indiánů jsem musela mlčet a schovat za nejbližší křoví, kde a a zmizel bez jakéhokoliv hluku. Trvalo několik minut, slyšel jsem vzdálený hlas zněl jako výkřik kočky. Rozhodl jsem se, že tam je hon na nějakého savce.Právě slyšel tento hlas, když najednou jsem to slyšel vedle mě: je to jeden z mých indiánů, který se velmi podobá jeho opakování. Respondent z dálky se stále více přiblížil. Nakonec začali odpovídat na tuto výzvu ze všech stran. Ačkoli indiáni mě varovali, že bych měl být připraven, ale první rockový kohoutek mě zasáhl tolik, že jsem úplně zapomněl vystřelit. S rychlostí našeho sluky tyto nádherné ptáky letěl přes křoví, sedl si na chvíli vidět, kdo volal jejich kamaráda, a stejně rychle zmizela, jakmile přesvědčen o jejich omylu. Měli jsme štěstí, že jsme je zabili sedm. Přestože jsem tyto ptáky dostal, ale nestal se očitým svědkem jejich tanců, o kterých mne bratří a indiáni mluvili hodně.
Po několika extrémně únavných denních cestách jsme konečně dorazili do země, kde bychom měli vidět tento tanec. Přerušili jsme dech a najednou jsme uslyšeli hlasy skalních mužů. Dva ozbrojení indiáni se okamžitě dostali k ptákům. Brzy se jeden z nich vrátil a označil mě za to, že bych ho měl následovat. Procházeli jsme se krunýři několika tisíci kroků s největší péčí. A pak jsem viděl dalšího indického ležícího na zemi a současně brilantní oranžové opeření kohouta, které svítilo keřem. Opatrně jsem lehl vedle indického a byl svědkem jedné z nejatraktivnějších představení. Celá společnost těchto nádherných ptáků tehdy tančila na hladkém rovinném povrchu obrovské skály. Na Bush, který ji uprostřed, to seděla asi dvacet zřejmě okouzlil publikum, samec a samice, ale tentokrát na rovném povrchu útesu šla samce.Jeho pohyby vypadaly velmi podivně. To je legrační pták se otevře svá křídla, hází hlavu dozadu ve všech směrech, poškrábané nohy pevný kámen, s větším či menším obratností vyskočil a skoky jsou stále na jednom místě, se šíří svůj ocas kolo, znovu začal přecházet kolem místa. Takže se pohybovala, dokud nebyla unavená. Pak pták udělal zvuk, ne jako její obvyklý pláč, vyšplhaly na nejbližší pobočce, a její místo byla pořízena dalším mužem, který také ukázal své taneční umění se po nějaké době, unavený, ustoupit novému End of the Line“. Shomburgk také zmiňuje , že ženy, kteří sedí mezi klidových muži neúnavně sledují toto představení a publikovat, když se vrací unavené mužské hurá „unést touto podívanou, -. Shomburgk pokračuje - nevšimla jsem zákeřné úmysly lže o svém indiána, když dva náboje vy jste mě vyděsili. Bezstarostné společnost nesouhlasný let byl roztroušeny na všech stranách, takže veselý tanec čtyř padlých kamarádů. „
Indiáni Zdá se, že milovat držet samce v zajetí av Pararume nabídl jejich Humboldt. Petushki seděl v hezkém klecích vyrobených z řapíků palmového listí. Shomburgk viděli i krotké mláďata, ale ne dospělé muže se svým krásným peřím. navrhl, aby na základě toho, že kohout-of-the-rock nemůže tolerovat prodloužené zadržení. jejich nádherných vzhledů ki je velmi ceněn, samotní Indové jsou vyrobeny z těchto fantastických ozdob. brazilský císař při velkých slavnostech nosili plášť vyrobený z kůží skalní kohoutků.Na základě ujištění Schomburgka se indiáni jedné lokality denně zavázali, že ve formě daní vytvoří určitý počet kůže, což zřejmě může vést ke zničení těchto krásných ptáků. Oranžově červené maso je velmi chutné.
Modrá coting (Cotinga amabil je), nazvaná kreyoa a zirua v Brazílii. Dominantní barva opeření je tmavě ultramarínově modrá, která díky místům s výraznými kořenovými částmi peří zde a tam má tmavé skvrny. Dolní část těla, s výjimkou tmavě modrého příčného pásu na rohatce, je tmavě purpurově modrá. Klapky a ocasní peří jsou černé, na vnější straně jsou úzce ohraničeny zelenožlutou barvou. Oči jsou hnědé, zobák je tmavě hnědý, nohy jsou tmavě hnědé barvy. Ženské pery jsou převážně hnědé, peří na prsou jsou lemované bílou a na žaludku žluté. Nestlings jsou podobné ženám, mladí muži, ale velmi brzy přijmou jejich modré plakety, a pak modré hranice na peří. Délka vtáče je 21 cm, délka křídla je 15 a ocas je 7,5 cm.
Modrá kýta obývá pobřežní část Brazílie. V podstatě vede stejný způsob života jako příbuzní. Tyto krásné ptáky Prince Von Vid považuje za nejlepší výzdobu jihoamerických pralesů. Velkolepé opeření dospělého muže je obdivováno i divokými lidmi, kteří používají peří na pokrývky hlavy a ozdoby.
Všechny chovatelské stanice se vyznačují klidnou melancholickou náladou, dlouhodobě sedí bez pohybu, vůbec nemají melodický hlas a nejedí hmyz, ale výhradně ovoce a bobule. V chladném období, kdy jsou stromy vážil podle ovoce, letí, spojených v malých hejnech z místa na místo, v blízkosti pláže a otevřené krajině, kde byli zabiti ve velkých počtech kvůli peří a tuku masa.Modrá poklepání žije ve velkých panenských lesech ležících blízko rovníku. Od přírody je velmi podobná naší voskování; jako je druhý, je hloupý, líný a je stejně snadné střílet. Obvykle vydává krátký plačící zvuk, ale možná někdy hlasitě křičí.
Prince von Vid řekl, že viděl kůže modrého vtipu od duchovních, které navštívil v Brazílii. Zhromaždili více než 40 skinů, aby je poslali do ženských klášterů v Bahii, kde byli zvyklí vyrábět jemné vyšívání. Náš vážený přírodovědec také uvedl, že nádherné zbarvení jejich peří se změní na oranžovo-žlutou, pokud se pokožka zahřeje na uhlí. Pokud jde o reprodukci těchto ptáků, nemám žádné informace *.
* Tato modrá chlupatka má malé hnízdo ve tvaru misky nebo hrnku, v pokládce je 1-2 vejce, které inkubují pouze samice. Jedna samice také krmí kuřata.

Život zvířat. - M .: Státní vydavatelství geografické literatury. A. Brem. 1958.