Family jumper

Rodinný jumper - to je ... Jaký je Family Jumper?

Bércoun Africký (Macroscelides proboscidens) ** se vyznačuje kompletní zubní systémem a pěti prsty končetin.
* * krátkosrstý můstek, reprezentativní pro monotypický rod, je nejmenším zvířetem oddělení. Přidání připomíná jerboa, s rychlými skoky se pohybuje pouze na dlouhých zadních nohách, při pomalých pohybech využívá i přední nohy. Krmí se hlavně mravenci a termity.
Délka 25 cm, z toho 11,5 cm na ocasu a téměř 2 cm na kufru. Barva srsti na zádech je červenohnědá, někdy světle šedá. Na břiše a tlapách více či méně bílé. Prostřednictvím hrdzavě hnědého s červenohnědým koncem kufru směrem k čele je červenohnědý pás; uši uvnitř jsou bílé.
Krátký vlasový můstek ve způsobu života je docela podobný ostatním můstkům. Všichni bez výjimky žijí v Africe, zejména v jižní a východní části, tedy v nejhorším slunci a neplodných oblastech. Tato zvířata dávají přednost Skalistých hor, najít útočiště tady v hlubokých a nepřístupných hrabe pod kameny, ve štěrbinách skal a doupat jiných zvířat, které jsou skryté pod vší zdánlivé ohrožení jsou připraveni na sebemenší maličkost. Jedná se o denní, dokonce spíše slunečné zvířata, cítit se nejlepší v poledne, když se věnuje největší horlivosti jejich lovu.


Bércoun Africký (Bércoun Africký)
Jejich strava se skládá převážně z hmyzu, které jsou umně ulovených nebo vytáhnout z trhlin a prasklin ve skalách. Pokud je to dobré skrýt, můžete sledovat jejich práci nervózní, ale sebemenší pohyb děsí zvířata a síly okamžitě ukrýt v norách, kde se dlouho poté, co váhají znovu objevit. Konečně jeden po druhém vyskočí a začne skákat. Oni pak zvyknete a poslouchat, pak honí navzájem nebo hmyz letí, kopání a čichání kameny, strkat nos tenkou hobotoobrazny v každém rohu, v každé praskliny a trhliny. Zverek rád sedí na červeném kameni, kde je potěšen slunečním zářením. Často dva propojky začínají veselý rozruch; možná je to mírný pár žijící společně. Malá je známa reprodukce krátkosrstých propasti, doposud nebyly pozorovány zvířata, která žijí v zajetí.

Život zvířat. - M .: Státní vydavatelství geografické literatury. A. Brem. 1958.