Rodina kraksy

Rodina kraksa je ... Jaká je rodina Kraksů?

v velká skupina Craxi zobáku vysoký, silně zakřivený na horním okraji, na straně tlaku, pouze ve výjimečných případech, na zadní straně tvoří ostré hrany. Na bázi zobáku je pokryt voskem a je ozdoben výrůstky, které jsou během otoku ještě více opuchnuté. U jednoho druhu přecházejí do pevného velmi velkého uzlíku tvaru hrušky, u jiného druhu jsou nahrazeny stojatým rohem umístěným více uprostřed hlavy. Nohy jsou silné, mírně vysoké a s poměrně dlouhými prsty, krátkými křídly, sedmým a osmi peřím pery jsou nejdéle. Chvost je poměrně dlouhý a mírně zaoblený. Peří na vrchu a zadní části hlavy je rozšířen hlavně v hřebenových tvaru hřebenu, který sestává z úzkých tuhých peří, první ohnutá mírně dozadu, a na koncích opět dopředu.
chocholatý Göcke (Crax alectoi) z této skupiny má žluté masitý nahromadění na spodní části zobáku; celé opeření je lesklé modročerné, ale břicho, ocas a ocasní peří jsou bílé. Oči jsou hnědé.
Zobák je na bázi bledě voskovité barvy, na zbývajících částech nadržené barvy. Nohy maso červené barvy. Délka asi 95 cm, délka křídla 42, délka ocasu 32 cm. Pro ženy pouze krku, hrudníku a zpět jsou černé, břicho rez-červená křídla a spodní část stehna rezavě červeným se žlutými zvlněnými pruhy *.
* zde popsán druh barvy některých částí těla a barva ženy jsou nejvíce připomínal gololitsego Craxi (Sgah fasciolata).
Gokko obývají Jižní Ameriku, včetně jižního Mexika; Rozkládají se po celé Brazílii do Paraguaye a Chile, nacházejí se tam ve všech lesích.
Gokko je extrémně připevněn ke stromům a opouští lesy jen krátkou dobu. Je pravda, že se často nacházejí na zemi, na které jsou, pokud je půda rovná, běží s extrémní rychlostí; obvykle vidíte na větvích stromů, během inkubace ve dvojicích a pak tři, čtyři nebo více. Na větvích se pohybují pomalu, i když poměrně chytře. Let je nízký a krátkodobý. Hlasy těchto ptáků jsou velmi rozmanité. Někteří mumlávají, jiní píšťali, jiní mumlávají, jiní slyší zvuky, které mohou přenášet slabiky "rakka-rakka". Hlasy se slyší nejčastěji v ranních hodinách rána, brzy po probuzení ze spánku a poté, co ptáci vycházejí ze středu lesa do koryta poblíž břehů řeky. Indiáni řekl Shomburgk, že jeden typ vždy začne křičet, když Southern Cross konstelace dosahuje své největší výšky a Schomburgk našel tento úžasný zpráva pravdivá. „Dne 4. dubna, začátek kříže dosáhl poledníku 11 hodin a 25 minut, a právě v tomto okamžiku v noci ticho přišel tlumený hlas Göcke. o patnáct minut později, hluboké ticho ležel na naše okolí. Protože jsme v průběhu té doby nikdy neslyšel hlas ptáka, se objevila zpráva v tomto případě jsou tak loajální a úžasné, že všechny pochybnosti o pozoruhodném jevu, který jsme zmizeli. "
Jídlo gokko, které žije na svobodě, se skládá hlavně nebo dokonce výlučně z ovoce.
* Společně s vegetativním jídlem používají gokko a další druhy kraku i krmivo červů, hmyzu a dalších bezobratlých.
Shomburgk potvrzuje zpráva a dodává, že někdy maso z konzumace známých rostlin, má ostrý zápach cibule ve stejnou dobu a chuť jeho změny a stává pikantní „Když Indové, říká. - byli zaneprázdněni úklidu tohoto místa pro zavěšení houpací síť, a kácet les nůž dostane do cesty keřů a popínavých rostlin, má čich je vůně hit s takovou silou, jako byste pracovali na cibule pole. v této studii jsme zjistili, že vůně patřil kmen a listy Bt Není pochyb o tom, že v době, kdy maso gokko nabývá popsané cibule, vůni a chuti, ptáci jíst ovoce, semena a květy této curlingové rostliny. " Bat velmi jasně ukazuje, že Göcke žijí v lesích na březích Amazonky, nikdy sestoupit na zem z vrcholů vysokých stromů, a ne jen to, že tráví většinu svého života na vrcholu stromu, ale v současné době živí. To potvrzují zkušenosti, které jsme získali v zoologických zahradách. Metoda hledání goku se liší od všech kuřat; nehrožují půdu, ale pouze vyzdvihují potravu ze země nebo ji odtrhávají z stonků jako holubice.
Co se týče reprodukce, bohužel zatím známe velmi málo, ale přesto víme, že gokko nezasahuje kuřata nikoli na zemi, ale na stromech **.
* * Gokko hnízda vypadá jako ploché prkna z větví a usazuje se na stromech, obvykle vysoko nad zemí. Ve zdivu 2 bílé vejce, u některých druhů - 3. Nasizhivaet převážně ženy asi měsíc.Králíky pokrývají dolů, rychle se rozvíjejí a brzy opustí hnízdo doprovázené rodiči. Nestlé jsou podávány různými bezobratlými.


chocholatý Göcke (Srax alector)
Vzhledem k tomu, masa Göcke něhy, jako je maso holubice a chuť pro maso krocan, v Jižní Americe, které horlivě lovili, a to zejména během páření, kdy ptáci najít svou přítomnost znějícím na velkém prostoru hlasem. V hlubinách lesa, daleko od obydlí, sotva ukážou strach z lidí. Mohli by být snadno zachyceni a dokonce i zabiti několik po druhém, zatímco zbývající vtáky se ani nedostali do důchodu. Přeživší, samozřejmě, vypadají se strachem u zabitých soudruhů, ale letí z jednoho stromu do druhého. V blízkosti lidských obydlí gokko jsou velmi opatrní a strachoví; Každá šustění je děsí a vzhled člověka se změní na nejrychlejší let. Kromě masa ptáků zabitých Indové používají své silné kroky a ocasní pera, které byly použity pro ventilátor a sbírat tyto peří, které se nacházejí v lesích. Menší peří se také používají pro všechny druhy ozdob.
Göcke, který se nachází téměř ve všech indických dohod jsou zobrazeny, podle Martius, z vajíček odebraných z lesa a vylíhnutá kuřata, protože rozmnožování zachytil Göcke možné pouze za mimořádně příznivých podmínek, přestože jsou zkrocený velmi snadno. Indiáni řekli Schomburgku, že gokko se v zajetí nikdy nezvětšilo. Bat si myslí, stejně jako upozornění, že v opačném případě by Indiáni již dlouho domáčtí tyto nádherné ptáky.
Další skupina Craxi - Penelope liší od Göcke podlouhlého tělesa, štíhlou spodní část zobáku na základně pokryté Cere.Nohy jsou relativně dlouhé; silně zaoblený ocas; kolem očí je holé místo; Hrdlo je téměř nahé, zřídka pokryté krátkými štětinami nebo dlouhými chlupatými pery; Peří na hlavě se prodlužuje do chomáče, ale nikdy nevytváří kuželovitý hřeben. Barva peří je rovnoměrná, na je horní část ovládán tupé kovové zelené, hnědé, a na spodní straně, zejména na prsou, mnoho peří na okrajích lehčí.
Ryzhebokaya Penelope (Penelope superciliaris) má podlouhlé tělo, štíhlý spodní část zobáku na základním povlakem Cere. . Délka těla 62 cm, křídla 26, ocas 27 cm samice liší temný hnědé pruhy a vybledlé okraje peří, mláďata - šedá-hnědá barva, rezavé-červenožlutý očí pruhem a tenký, vlnitý vzor na hrudi, zadek a stehna.
vlasti Penelope střední a Jižní Ameriky do Paraguay a Chile. Penelope žije v lesech ve vysokých stromech, v horských oblastech, jiní také ve vysokých horách, rostoucích na 2000 m nad hladinou moře. Obvykle se skrývají v hustých větvích, pečlivě sledují vše, co se děje kolem nich, a proto jim vždy není dovoleno je pozorovat bez překážek nebo je chytit. V houštinách se pohybují poměrně rychle, zatímco létají velice průměrně, ale nechodí velmi dobře na zemi. Humboldt říká, že v blízkosti nočního tábora se stalo jedno stádo, aby se napilo v nejbližší řece. Když ptáci uklidili svou smádu, pokoušeli se vylézt do strmého břehu, ale pro ně bylo tak těžké, že by je cestující mohli řídit jako ovce před nimi. Schomburgk, na druhou stranu uvádí, že když Penelope jsou na vrcholcích stromů, a tam si všimli, pronásledování, a pak s neuvěřitelnou rychlostí poletovat s uzlem na končetiny a řítí se do hustého listoví makovok se tam schovat, nebo pokračovat v letu z vrcholu na vrchol.
Penelope pláče před ostatními ptáky před příchodem dne; mohou být často slyšet a pozdě v noci. Křik zní nepríjemně a nemůže být úspěšně přenášen. Aries říká, že ptáci téměř ohlušují cestujícího s výkřikem. Jeden z ptáků začíná křikat zvukem, jiní se postupně drží; hluk se stále více a více zvyšuje, dokud nakonec nedosáhne neúnosné síly lidského ucha, pak se opět sníží a nakonec zcela zastaví, i když na krátkou dobu.
Potraviny se skládají převážně z dřevěného ovoce a bobulí. Prince Von Vid našel pozůstatky hmyzu v žaludcích penelope, kterého zabil.
Existuje spousta zpráv o šíření, ale ještě nevíme nic podrobného. Všichni Penelope hnízdí hnízda na větvích stromů a jen ve výjimečných případech na zemi. Hnízdo suchých nebo listově zakrytých větví je volně postaveno. Zednictví se skládá z 2-3, a někdy 4-6 * velkých bílých vajec.
* Spojky 4-6 vajíček jsou pravděpodobně zničeny dvěma samicemi.
Žena je vnořena sama, nebo jí pomáhá muž, který ještě není určen; pozorovatelé a mezi nimi Bayon, jen oznamují, že matka vede své kuřata a po nějakou dobu je krmí do hnízda.
Maso Penelope je vynikající. V některých lokalitách se proto počet druhů snižoval **.
* V důsledku nekontrolovatelného pronásledování některé druhy Penelope Göcke jsou na pokraji vyhynutí: malá populace přežila o něco více než 100 ptáků. Krasnokpyuvy (Srah blumenbachii) a sineklyuvy (Sgah alberti) Kraksi, Dall (Penelope albipennis) a Columbia (R. Perspicax) Penelope IUCN uveden v Červené knize.
Dlouhodobé pronásledování dělá hejny plaché. Schomburgk říká, že Penelope je velmi opatrná, takže se k nim dostanete pouze při jídle. Pokud se indický lovec dokáže přiblížit k balíčku, pak obvykle způsobí krutou devastaci, protože může ze sárbakanu vystřelit až čtyři ptáky, než si to ostatní všimnou a přijdou do letu. Vták, zabitý bezhlučným šípem, padá ze stromu, aniž by přerušoval okupaci ostatních; jen se dívají, dlouze se protáhnou za krky, za zmizelým soudruhem a dívají se strachem po stranách a hledají příčinu. Stejný přírodovědec říká, že maso starého penelope může být strávitelné a jemné pouze tehdy, když je pták zavražděn urariovým jedem, protože tento jed dělá tvrdé maso jemnější.

Život zvířat. - M .: Státní vydavatelství geografické literatury. A. Brem. 1958.