Rodina Frogmouth

Frogmouth rodina - to je ... Co je Frogmouth rodina?

Giant Bilonog (Podargus strigoides) v rozsahu se rovná vrány. Peří celé horní strany tmavě šedé pozadí hnědé jako okrapleno velmi malé šedavě-bílé a černé skvrnitý; na ramenou je namalována na šedo-bílém pozadí s hroty; Horní část hlavy, dekoltu peří a houští křídlo pokryté tenkými vyčnívajících jasné, černých kmenových pomlčkami. Zobák je světle hnědý s fialovým květem; nohy mastně hnědé; oči žlutavě hnědé.
Gould a Verreaux nám poměrně podrobné zprávy o životě gigantické Belonog „V Austrálii je obvyklé -. Říká Gould - velká skupina noční ptáci tohoto plemene, které, zdá se, jsou přiřazeny s cílem zastavit šíření dřevin cvrčků It. zbabělé a líné tvorů, produkovat své vlastní potraviny, není umění létání, ale jen čerstvý větve. Když nejsou zaneprázdněni rybaření, pak sedět pod širým nebem, na kořenech stromů, na kolejích, na střeše, a to i na hřbitově památek, takže pověrčivý lidé je považují za zvěstovatele smrti, takže pomáhá hodně nepříjemným chraplavým hlasem. Co se týče chovu, které jsou velmi odlišné od svých blízkých, jak budovat své vlastní ploché hnízdo drobných větviček na vodorovných větvích stromů. "
Giant Bilonog patří k nejvíce běžných druhů ptáků v Novém Jižním Walesu, a proto není těžké sledovat.Jedná se o jedno z nejvíce ospalých tvůrců: je těžší ho probudit než kterýkoli jiný. Celou tu dobu svítí slunce, spal, schoulený někde ve větvích, lpí těsně k tělu v místě svého sídla, pursing krku a schoval hlavu do ramene peří, ostatně tak přesto, že byl spíš jako pokroucené větve, než pták. Mělo by být poznamenáno, že sedí vždy napříč a nikoli podél větve. Pořád tak stále a barva jeho opeření, takže se hodí ke vzhledu kůrky, která potřebuje velkou zručnost všimnout velkého ptáka za bílého dne, i když nikdy skrývá a vždy sedí v otevřených větvích, zbaven i větviček.


Giant Bilonog (Podargus strigoidesj)
Je to pták stane setmění. Za soumraku se probudí ze spánku a správně se natáhne, začne narovnávat peří a vyhlazovat je, po které začne létat. Nyní je to dokonalý opak toho, co bylo v průběhu dne; Vidíme živé, energické, aktivní, agilní a obratné stvoření ve všech svých pohybech a neúnavně se zabývají lovem kořisti. Rychle bělošaté odbočily z větve do větve, vyzdvihly na ně ospalé kobylky a cikády; jako datel, srazí zobákem na kůře honit hmyz skrývá pod ním, a dokonce se dostane do dutin stromů, aby ses tam jíst. Nemůže být řečeno, že obří bílá noha byla obzvláště dobrá; jejím posláním je poměrně krátká a přerušovaný v závislosti na relativně krátký let peří, ale i trapné, že nemůže být jmenován, když letí s pobavením, pro mé vlastní potěšení, ze stromu na strom. S příchodem noci tato zábava skončí a pták kýčí pouze ve větvích stromů a pečlivě je vyhledává.
Gould věří, že obří bílé nohy jedí pouze hmyz; Vero na druhé straně nás ujišťuje, že má také jinou kořist. V zimě vytáhnou skryté hmyzy z trhlin a štěrbin stromů; pokud nemají dostatek tohoto jídla, půjdou do bažin a tam honí slimáky a další malé vodní živočichy. Během období rozmnožování, které unášejí mladých kuřat a zabít, pokud se zdá, že se na ně příliš velký, jako je dřevo ledňáček přichytávání zobáky a opakovaně bít fenu, a poté jej zcela požití mrtvého ptáka. Jejich lov trvá jen za soumraku; v temné noci sedí stále na stejné feně. Několik hodin před svítáním je podruhé loveno a připomíná jim kozy.
Hlas muže je pro člověka, který ho poprvé slyší, hlasitý a nepříjemný. Podle Verro je to podobné jako u holubů. Celkově, hlasitěji a vážněji, bílé drápy samozřejmě křičí v době lásky. Pak je jejich výkřik výzvou k bitvě. Jakmile vyběhne další muž, začne se krutý boj, který trvá až do rozhodující porážky jednoho ze soupeřů. Chovatelská sezóna je v červenci a srpnu. Malé ploché hnízdo je postaveno z tenkých větviček s oběma ptáky. Je to špatná konstrukce, uvnitř kterého je lemována několika stébla trávy a peří, je obvykle velmi nízká, jen 2 m nad zemí ve větvení dřeva fena, takže je snadné se dostat ruku.
Ze spodu vidíte, jako u některých holubů, 2-4 podlouhlé, čistě bílé vejce, které svítí skrze tkaní hnízda. Práce inkubace jsou sdíleny oběma ptáky: muž inkubuje obvykle v noci a žena během dne.Obavy o rodinu pro líhnutí nese jeden muž. V případě, že hnízdo je příliš vystavena slunečnímu světlu nebo v případě, že mláďata jsou již tak vysoké, že matka se nevztahuje na všechny z nich, rodiče vyndat z hnízda a přenese se do dutého stromu. Tato obezřetnost je ještě pozoruhodnější, protože rodiče na místech svého odpočinku se bezohledně vystavují vlivu každého špatného počasí. Začátkem listopadu mláďata opouštějí hnízdo, ale ve skutečnosti žijí ve společnosti svých rodičů již dlouhou dobu.
Eared Frogmouth nebo ušima Bilonog (Batrachostomits auritus), vyznačující se tím, jako zvláštní peří a krásu to. Na obou stranách hlavy v oblasti uší nad oči a za nimi spousta dlouhých, poněkud chytrých peří, stoupajících nad zbytek peří hlavy; téměř úplně zavřou oči a dávají celé hlavě nepřiměřeně velké množství. Vrčení horní strany je lehké hrdlo s tenkým černým vzorem v cikcakách; na zadní straně hlavy je bílá srpovitá bandáž; na ramenou jsou velké bílo-modravé skvrny, které ostře vyčnívají kvůli černým půlkruhům na konci některých peří; Na čele a za oči jsou žluté značky; střední část hrdla, přední část krku a břicho bílá, někdy řezané v cikcakách; hrudník hrdzavé barvy s bílými a černými skvrnami; silně stoupal zadní světlo rezavé s 7-8 tmavými proužky očištěnými černě a s mnoha černými cikcami; Letové pero je zdobeno stejnými pruhy.
Oči čisté šedožluté barvy, jako mnoho dravců; zobák světle žlutý; nohy hnědé.


Stálá žába (Batrachostomus auritus)
První zpráva o pobytu a reprodukci tohoto úžasného ptáka nám Bernstein informovala.Skutečným domovem ušaté žáby jsou lesní houštiny, tak běžné v Indii v nadmořské výšce 1000 m. V osídlených zemích se tento přírodovědec nikdy nesetkal s ním a podle domorodců skutečně neexistuje ani v nízko položených pláních. Bernstein nemohl říct nic o způsobu života, o hlasu nebo o zvycích tohoto ptáka.

Život zvířat. - M .: Státní vydavatelství geografické literatury. A. Brem. 1958.